top of page

Finger

Weingut Finger ligger i Eimsheim i Rheinessen og familien har produceret vin siden 1769. I dag er det Berhard og Andreas Finger som driver vingården. Weingut Finger dyrker vin på 12 hektarer på 6 forskellige områder herunder bl.a. Guntersblumer Himmelthal, Eimsheimer Römerschanze og Westhofener Morstein. Fokus er på højkvalitets vine fra riesling og spätburgunder (pinot noir) druerne. I 2011 byggede man en ny vinkælder på en bakkeside, den strækker sig over 3 etager og på denne måde udnytter man tyngekraften til vinproduktionen, hvilket sikrer en meget skånsom behandling af mosten. En del af den nye vinkælder er indrettet i en gammel del af kælderen, dateret tilbage til 1897, og denne del af kælderen er perfekt til at lagre vin i egetræsfade. Familien er meget fokuseret på bæredygtig produktion, bl.a. genbruges drueresterne som gødning i markerne.

Vi har stadig Guntersblumer Riesling til meget gunstig pris af 85 kr. flasken ved 6. fl.

1. Finger Morstein Riesling

 

Marken Westhofener Morstein er en af de mest populære marker i regionen. Det er berømt for leret mergel med kalk i det øverste jordlag, og i undergrunden findes en masse større kalksten. Marken er eksponeret mod syd med en svag hældning, som er perfekt til Riesling og marken er meget kendt i Tyskland.

Druerne fra denne mark er håndplukkede og når de kommer i kælderen bliver de presset blidt og hviler i deres egen saft i et stykke tid, hvilket medvirker til at fremhæve aromaerne. Derefter presses druerne og gærer spontant.

Morstein Riesling er en kraftfuld hvidvin med intensive og komplekse frugtaromaer og frisk syre. Det er en dejlig vin til mad, herunder specielt fisk og asiatiske retter. Serveres ved 8-10 grader.

 

Alkohol: 12,5 % vol. Restsukker: 1,8 g/l. Syre: 6,2 g/l.

 

Pris pr flaske 100,- ved køb af 6. Pris 1 flaske 125

bottom of page