Meine Freiheit

Weingut Meine Freiheit.

 

Weingut Meine Freiheit ligger i Rheingau, et af Tyskland’s vindistrikter hvor der har været dyrket vin helt tilbage fra romernes tid. Det er en ny vingård fra 2010, hvor ejeren Sascha Magsamen indtil 2010 har arbejdet i bank verdenen. Han er dog vokset op i vin området og har haft interessen fra barnsben og startede med nogle få marker som hobby. Som tiden gik fik han lyst til at udvide og gøre vinproduktion til hans fuldtids bekæftigelse. Nu har han 17 ha. Navnet ’Meine Freiheit’ symboliserer friheden i at drive en bæredygtig vingård i balance med naturen. Produktionen er ikke klassificeret som økologisk men man følger økologiske principper meget tæt. Deres spätburgunder (Pinot Noir) dyrkes på egen mark på den kendte Assmanshäuser Höllenberg som regnes som en af Tyskland’s bedste vinmarker for Pinot Noir.

1. Roter Riesling Spätlese Trocken 2016.
 

For ca. 20 år siden fandt man det som man mener er Rieslingdruen's moder, og efter ca. 10 års kultivation er der nu en mindre produktion. Navnet 'roter' (som betyder rød) har den fordi skallen er en smule rød, dog ikke nok til at vinen tager farve efter skallen. Men druen kan tåle mere sol og det giver en dejlig raffineret Riesling med fersken og melon aromaer balanceret med en forfriskende mineralitet.. Særligt velegnet til spicy asiatiske retter med ingefær og kokos. Men går også godt til fisk og skaldyr. Perfekt til suhi. Serveres ved 8-10 grader.

 

Pris pr flaske 95,- ved køb af 6. Pris 1 flaske 115,-

2. Papa Riesling Trocken.
 

Diskret aroma af fersken og lime gør denne klassiske Riesling til en dejlig oplevelse hvis man skal nyde et glas vin på egen hånd, og egner sig også fortrinligt som ledsager til mad, herunder specielt asiatisk mad og sushi. Serveres ved 8-10 grader.

Årgang 2013 og 2014 har opnået sølvmedalje ved Portugal Wine Trophy i 2015 og årgang 2013 har vundet sølvmedalje ved Asia Wine Trophy i 2015. Desuden officiel vin ved den 67. Internationale Filmfestival i Berlin hvilket gør at vinen er blevet endnu mere efterspurgt, men vi har lige fået ny sending hjem til fordelagtig pris.

 

Pris pr flaske 99,- ved køb af 6. Pris 1 flaske 120,-

3. 45° Spätburgunder (Pinot noir) (Assmanshäuser Höllenberg) 2015
 

En raffineret og kompleks Spätburgunder fra den berømte mark Assmashäuser Höllenberg hvor noget af Tyskland’s bedste Pinot Noir dyrkes.  Man opdager nye nuancer ved hver mundfuld, fra bær over i chokolade og vanilje afsluttende med krydderier. Et virkelig godt glas vin til pengene. Serveres ved 16-18 grader.

NB: Vi har også en barrique lagret version af denne vin. Smager fantastisk.

 

Pris pr flaske 100,- ved køb af 6. Pris 1 flaske 130,-

4.Riesling Sekt ekstra trocken.
 

En dejlig mousserende Riesling, noget helt specielt. Dejlig syre men med en lille rest sødme som runder den af. Kan nydes alene som velkomstdrink eller som et dejligt glas vin på terassen i sommervarmen som forhåbentlig kommer.  Prøv den også som ledsager til fiskeretter. Skal ikke forveksles med billig Sekt, dette er et kvalitetsprodukt. Serveres ved 8-10 grader.

NB: Vi har også en Rose Sekt fra samme producent.

 

Pris pr flaske 100,- ved køb af 6. Pris 1 flaske 120,-

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com